Економіка

В Україні почалася велика приватизація

В Україні почалася велика приватизація

Фото: Getty Images Готель Україна будуть продавати 18 вересня

Стартова вартість готелю Україна в центрі Києва склала 1,047 млрд грн, а пакет акцій у 100% статутного капіталу АТ Об’єднана гірничо-хімічна компанія оцінили мінімум у 3,9 млрд грн.

Фонд державного майна України оголосив у державній електронній торговій системі Prozorro.Продажі онлайн-аукціони з великої приватизації. Першими лотами стали столичний готель Україна та Об’єднана гірничо-хімічна компанія, повідомив голова правління ФДМУ Віталій Коваль у Telegram в п’ятницю, 19 липня.

“Сьогодні ФДМУ виставив на продаж готель Україна та Об’єднану гірничо-хімічну компанію. Вперше в історії країни такі обʼєкти продаватимуться в електронній торговій системі Prozorro.Продажі”, – написав він.

На думку Коваля, ці два різних, але дуже привабливих обʼєкти для інвесторів, знайдуть власника і отримають друге життя.

Так, 4-зірковий готель Україна в центрі Києва має 14 поверхів, 363 номери, 6 конференц-залів, парковку та інші зручності для гостей. Стартова вартість – 1,047 млрд грн. Аукціон відбудеться 18 вересня.

Державний пакет акцій у 100% статутного капіталу АТ Об’єднана гірничо-хімічна компанія будуть продавати 9 жовтня. Стартова ціна лоту – майже 3,9 млрд грн. Компанія є одним з гігантів титанової галузі України. Займається розробкою титано-цирконієвих родовищ і виробництвом рутилового, ільменітового та цирконового концентратів.

Раніше у Фонді держмайна озвучили плани приватизації на 2024 рік. Мова йшла не лише продаж підприємств у рамках великої приватизації, але аукціони з оренди, зокрема державних земель сільськогосподарського призначення.

Джерело

Інше в категорії