Економіка

Фінська АЕС переходить з російського палива на американське

Фінська АЕС переходить з російського палива на американське

Фінська АЕС розпочала перехід з російського палива на американське

Перша партія ядерного палива Westinghouse завантажена на фінську АЕС Ловііса компанії Fortum.

Фінська державна енергетична компанія Fortum почала використовувати ядерне паливо американської компанії Westinghouse Electric для того, щоб замінити російські постачання. Про це повідомила пресслужба компанії в понеділок, 2 вересня.
  “Перша партія ядерного палива Westinghouse Electric Company була завантажена на АЕС Ловііса компанії Fortum під час її щорічної зупинки в серпні… Вперше в історії АЕС Ловііса ми маємо повністю західне паливо”, – йдеться у заяві.
  Атомна електростанція Ловііса залежала від ядерного палива дочірньої компанії Росатому – ТВЕЛ. Після початку повномасштабної війни в Україні Fortum почав шукати заміну російському паливу. При цьому в компанії запевнили, що поважатимуть свої чинні контракти з ТВЕЛ, які діють до 2027 і 2030 років.
  Два ядерні реактори компанії Fortum у Ловіісі забезпечують близько 10% загального виробництва електроенергії у Фінляндії.

Нагадаємо, у червні Болгарія вперше імпортувала паливо для АЕС не з Росії, а з США. А Вірменія обговорює зі США будівництво нової атомної електростанції.

Джерело

Інше в категорії