Автоновини

Нова BMW M3 випускатиметься у двох абсолютно різних версіях

У майбутньому BMW M3 випускатиметься у двох окремих версіях: одна з електричною силовою установкою, а інша – з бензиновим двигуном. Цю інформацію розкрив керівник BMW M Френк Ван Міл в інтерв’ю Bimmer Today.

Глава підрозділу M раніше підтвердив, що електричний M3 з’явиться на ринку.

Його силова установка буде оснащена чотирма двигунами, а модифіковані хетчбеки i4, що працюють на новій силовій установці, проходять випробування на дорогах загального користування принаймні з 2022 року. Очікується, що пікова потужність досягне 1341 к.с.

Що стосується бензинової версії, Френк ван Міл у своєму інтерв’ю Bimmer Today сказав, що нинішній 3,0-літровий рядний 6-циліндровий двигун з подвійним турбонаддувом залишиться на довгі роки, оскільки інженери працюють над тим, щоб він відповідав майбутнім нормам викидів.

Бензинова версія майбутнього M3 може бути не такою потужною, як його електричний аналог, але, ймовірно, менша маса в спорядженому стані повинна гарантувати, що вона буде також дуже динамічною.

Ван Міл не сказав, чи використовуватиметься гібридна технологія, але це можливо, як видно на прикладі останньої моделі M5.

Дві версії M3, ймовірно, відрізнятимуться не лише силовими агрегатами.

Це пов’язано з тим, що електрична M3 буде заснована на спеціалізованій платформі BMW Neue Klasse EV, тоді як майбутня бензинова M3, швидше за все, використовуватиме оновлену версію платформи CLAR, що лежить в основі поточної M3.

Інше в категорії