Автоновини

Як зрозуміти, що автомобіль скоро зламається: експерт дав відповідь

Автомобіль, як відомо, перш, ніж вийти з ладу, немов живий організм, подає водії різного роду сигнали-симптоми, здатні розпізнати наявність «недуги» і вчасно вжити необхідних заходів для «лікування».

Досвідчені автомобілісти знають, як діагностувати ту чи іншу несправність за характерними ознаками, а ось новачки далеко не завжди можуть виявити таку проблему. Автоексперт пояснив, як зрозуміти, що машина їздить на останньому подиху.

Насамперед він рекомендував не ігнорувати індикатор Check Engine («Перевір двигун») на приладовій панелі. Оскільки мотор є ключовим агрегатом у будь-якому автомобілі, це має сенс.

При появі такого сигналу краще не зволікати з діагностикою, а якщо індикатор почав блимати, то і зовсім потрібно негайно зупинити машину.

Крім візуальних ознак, на несправності також вказують аномальні вібрації і звуки під час роботи мотора. Свист, шипіння, гуркіт і скрип, що доносяться з-під капота, мають насторожити будь-якого автомобіліста.

Якщо передачі на АКПП прослизають, коробка дає збої, а машина під час перемикання швидкостей смикається, мова може йти про проблеми з трансмісією.

У кожному подібному випадку автоексперт рекомендує проїхати на СТО і провести ретельну діагностику, щоб виявити і вирішити проблему на ранній стадії, а не доводити до серйозних неполадок.

Інше в категорії