Автоновини

Деяких українців можуть позбавити прав: названо причину

В Україні водіїв можуть позбавити права на керування автомобілем не лише за порушення правил дорожнього руху, але й за борги по аліментах.

Це може статися безпосередньо на місці зупинки автомобіля, що часто викликає обурення серед водіїв, які не знають про таку можливість.

Юристи пояснюють, що стаття 71 Закону “Про виконавче провадження” дозволяє державному виконавцю обмежити громадянина у праві керування автомобілем, якщо він має заборгованість по аліментах більше ніж за чотири місяці.

Інформація про це автоматично потрапляє до поліцейської бази, і водій може дізнатися про це вже під час зупинки поліцією.

Якщо водія зупиняють через несплату аліментів, йому можуть на місці вилучити водійське посвідчення. Навіть якщо водій ще не отримав офіційне повідомлення про таке обмеження, це не звільняє його від відповідальності.

У разі порушення постанови про обмеження прав, згідно з частиною 3 статті 126 КУпАП, водія можуть додатково позбавити права керування транспортними засобами на строк від 3 до 6 місяців. Після цього повернення прав буде ускладненим.

Для повернення водійського посвідчення після закінчення терміну обмеження водієві потрібно буде пройти медогляд та повторно скласти теоретичний і практичний іспити в поліції.

Інше в категорії