Автоновини

Автомеханік розповів, як безпечно переїжджати “лежачих поліцейських” на машині

Лежачі поліцейські встановлюють на дорогах, щоб змусити водіїв знизити швидкість перед потенційно небезпечними ділянками.

Водночас проїзд подібних перешкод стає для деяких автомобілістів справжнім випробуванням, неправильне подолання якого загрожує появою несправностей підвіски транспортного засобу.

Досвідчений автомеханік розповів, як потрібно правильно проїжджати по цій нерівності, щоб зберегти ходову.

Основні правила безпечного проїзду

Знижуйте швидкість

Не варто забувати, що головна мета встановлення “лежачого поліцейського” – зниження швидкості руху транспорту. Ці технічні засоби встановлюються так, що за невеликої швидкості вони не становлять небезпеки автомобілю.

Їдьте прямо

Спроби різко змінити траєкторію руху і об’їхати перешкоду може створити додаткове навантаження на колеса і погіршити ситуацію.

Розподіляйте навантаження

Проїжджайте “лежачого поліцейського” так, щоб навантаження рівномірно розподілялося на колеса. Для цього їхати по перешкоді краще прямо по центру.

Не гальмуйте на перешкоді

Різке гальмування посилить навантаження на підвіску і збільшить ризик її пошкодження. Якщо не встигли помітити “лежачого поліцейського” вчасно, краще вже не гальмувати прямо перед ним.

Розгін після перешкоди

Багато водіїв припускаються однієї й тієї самої помилки, давлячи на газ одразу після того, як передні колеса проїхали перешкоди, забуваючи про те, що є ще задня вісь.

Під час їзди на автомобілі з малим дорожнім просвітом слід бути особливо обережним, проїжджаючи через “лежачого поліцейського”.

Пригальмовувати потрібно плавно заздалегідь і рухатися акуратно, щоб не пошкодити бампера і днище.

Інше в категорії