Новини Сімферопіль

Речник ВМС України прокоментував встановлення військовими РФ додаткових барж біля Керченського мосту

Речник ВМС України прокоментував встановлення військовими РФ додаткових барж біля Керченського мосту

Керченський (Кримський) міст, ілюстративне фото   Речник ВМС України прокоментував встановлення військовими РФ додаткових барж біля Керченського мосту

Речник Військово-морських сил та голова Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук прокоментував встановлення російськими військовими додаткових барж біля Керченського (Кримського) мосту.

«Що стосується цих барж, як ми бачимо на супутникових зображеннях, вони намагаються таким чином захистити цю конструкцію. Передовсім від ракет. Тобто створюється така конструкція, яку ракета під час польоту має прийняти за міст, тобто вона вибудовується перед ним з боку можливої атаки, на їхню думку. Або з півночі, або з півдня», – сказав Плетенчук в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За його словами, російські військові намагаються в такий спосіб обдурити систему наведення ракет на випадок завдання удару по Керченському мосту.

«Відповідно, вибудовується така конструкція, яка повинна обдурити систему наведення. Образно кажучи, вона має ракеті сказати, що «це я, міст, глянь сюди». Насправді, як книжка пише, так росіяни й роблять», – додав Плетенчук.

Він також зазначив, що на даний момент біля Керченського мосту немає російських кораблів, які раніше патрулювали зону навколо нього в кількості від 12 до 14 одиниць.

У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мосту стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мосту 17 липня 2023 року. Влада РФ звинувачує у вибухах армію України та українські спецслужби. Київ офіційно підтверджує свою причетність лише до деяких атак.

Раніше Центр журналістських розслідувань повідомляв, що у травні цього року Росія розмістила вздовж Керченського мосту вісім барж, щоб убезпечити конструкцію від атак морських безпілотників. Бонові загородження, встановлені торік, були зірвані осінніми штормами.

Роскомнагляд (Роскомнадзор) намагається заблокувати доступ до сайту Крим.Реалії . Безперешкодно читати Крим.Реалії можна за допомогою дзеркального сайту : https://dfs0qrmo00d6u.cloudfront.net . Також слідкуйте за основними подіями в Telegram , Instagram та Viber Крим.Реалії . Рекомендуємо встановити VPN .

Related Posts