Новини Дніпро

Дніпровський метрополітен шукає потенційних підрядників для добудови 3-х станцій

Днями на сайті Європейського банку реконструкції та розвитку з’явилася інформація про проведення Дніпровським метрополітеном ринкових консультацій з потенційними підрядниками для добудови 4 км ліній підземки із 3 станціями.

– У тісній співпраці з Банком Дніпровський метрополітен проводить ринкові консультації з потенційними підрядниками для розробки оптимальної(их) стратегії(ів) закупівлі та впровадження. Банк організовує та проводить захід. Основна мета заходу – перевірити ризик-апетит ринку в контексті поточної ситуації в Україні та дати можливість компаніям, потенційно зацікавленим в участі в новому тендері, надати відгук і висловити свої побоювання, – зазначається в повідомленні.

Консультації пройдуть 24 червня 2024 року. Заявки від зацікавлених підрядників очікують до 21 червня.

Як зазначили в ЄБРР, у 2012 році Уряд України отримав кредитне фінансування від Європейського банку реконструкції та розвитку на проект продовження лінії метрополітену. Оригінальний контракт на виконання робіт було припинено, і КП «Дніпровський метрополітен» має намір провести новий тендер на проектно-будівельні роботи для завершення Контракту. Тож банк розглядає можливість розширення фінансування Проекту.

Нагадаємо, що з 2016 року метро у Дніпрі будувала турецька компанія Limak. Проте з початком широкомасштабної війни вона перервала контракт без дотримання умов, всі роботи швиденько згорнула і вивезла персонал. Зараз у міжнародних арбітражах триває низка процесів, в яких Дніпровський метрополітен вимагає від турецької компанії повернути кошти за невиконані роботи. Окрім того, оскільки Limak продовжує працювати у росії, Дніпровська міська рада звернулася до НАЗК з вимогою признати турецьку компанію спонсором війни.

Related Posts