Новини Чернівці

Автомат, гранати та набої: у мешканця Буковини знайшли цілий арсенал

Автомат, гранати та набої: у мешканця Буковини знайшли цілий арсенал

На Буковині суд арештував чоловіка за незаконне зберігання арсеналу зброї та боєприпасів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

36-річний житель села Горошівці зберігав удома вогнепальну зброю, боєприпаси та набої без відповідного на це дозволу. Поліцейські розпочали кримінальне провадження, затримали фігуранта та повідомили чоловіку про підозру. Відтак – суд обрав запобіжний захід затриманому: тримання під вартою. Відповідно до чинного законодавства, йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання у селі Горошівці правоохоронці виявили та вилучили:

– автомат АК-12;
– гранати;
– запали;
– патрони невстановленого типу;
– бронебійні набої та інші вибухові пристрої.

Автомат, гранати та набої: у мешканця Буковини знайшли цілий арсенал

Буковинські поліцейські затримали фігуранта у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Вилучене поліцейські направили для проведення експертиз до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Відповідно до їх результатів, боєприпаси є бойові та становлять загрозу для населення.

Наразі слідчі Чернівецького районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили фігуранту про підозру.

Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 30 травня, за клопотанням слідчих поліції суд обрав запобіжний захід затриманому у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.

Автомат, гранати та набої: у мешканця Буковини знайшли цілий арсенал

Правоохоронці нагадують громадянам, що за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу передбачена кримінальна відповідальність. У період дії воєнного стану зброю, боєприпаси, вибухівку не можна зберігати без відповідної реєстрації.

Related Posts