Новини Чернгів

У 25 дитсадках на Чернігівщині облаштували дружні для дітей укриття коштом благодійників

На Чернігівщині у 25 дитячих садочках облаштували дружні до дітей укриття. Зокрема, капітальний ремонт і облаштування укриттів провели у Чернігові, Бобровиці, Бахмачі, Борзні, Мені та в інших населених пунктах області.

Про це йдеться на сайті Чернігівської ОДА.

"Укриття, відбудовані ЮНІСЕФ за фінансової підтримки Європейського Союзу та інших партнерів, – це не лише безпечний простір, а й простір, де діти можуть разом навчатися, гратися, відпочивати у спокійній, ненапруженій атмосфері – простір, де діти можуть залишатися дітьми", — зазначив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде.

Це перші дружні до дітей укриття з-посеред 63 дитячих садків у Київській, Житомирській та Чернігівській областях, де облаштовують укриття в межах цієї ініціативи.

Дружні до дітей простори містять елементи, які сприяють розвитку ключових навичок дітей від 2 до 6 років. Вони забезпечують якісне освітнє середовище, яке допоможе організувати перебування дітей в укритті з користю. Навчально-ігрові простори включають зону творчості, зону природознавства та інформаційно-навчальну зону.

Частини укриття устатковані столиками й стільцями для навчання та настільних ігор, стелажами для книг, а одна зі стін може використовуватися як стіна-дошка для малювання крейдою.

Ремонтні роботи в 63 дитячих садках, здійснені коштом Європейського Союзу, включають комплексні роботи з ремонту приміщень, облаштування вентиляції, гідро- та термоізоляції, освітлення. Окрім того, було покращено санітарні умови за кошти, виділені Королівством Бельгія.

Фото – пресслужба Чернігівської ОДА.

Источник

Related Posts