Наука

Попри рішення ООН: РФ і КНДР поглиблюють співпрацю в науці та технологіях

Попри рішення ООН: РФ і КНДР поглиблюють співпрацю в науці та технологіях

Делегація державної комісії КНДР з питань науки і технологій на чолі з головою Рі Чон Гілем повернулася з науково-технологічного заходу, який відбувся в Москві

Зміст

Про це повідомило північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Північнокорейська делегація взяла участь у восьмому засіданні науково-технічного підкомітету міжурядового комітету КНДР-Росія зі співробітництва в торгівлі, економіці, науці та технологіях.

За даними південнокорейського інформагентства Yonhap, візит представників КНДР до РФ тривав з 13 травня і є останнім у серії поглиблених обмінів між Пхеньяном і Москвою в широкому діапазоні сфер.

Yonhap зазначає, що під час візиту до РФ Рі Чон Гіл зустрівся з російським міністром науки та вищої освіти Валерієм Фальковим, а члени північнокорейської делегації відвідали ключові установи, зокрема московський державний університет і російську академію наук.

При цьому співпраця з КНДР у галузі науки та технологій, за винятком медичних напрямків, заборонена резолюцією №2321 Ради безпеки ООН, ухваленою в 2016 році у відповідь на проведені Пхеньяном п’яті ядерні випробування.

  • Раніше ООН оприлюднила звіт, у якому йшлося, що РФ порушила санкції проти КНДР і використала для удару по Україні північнокорейську балістичну ракету Hwasong-11.
  • Спостерігачі ООН заявили, що Північна Корея відмила $147,5 млн через платформу віртуальної валюти Tornado Cash.
  • Розвідка Південної Кореї заявила, що Росія ймовірно використала на війні проти України реактивні системи залпового вогню з КНДР.
  • 21 травня стало відомо, що делегація ради федерації Росії прибула до КНДР із п’ятиденним робочим візитом.

Related Posts