Новини Чернгів

Енергетик Максим Чередниченко, чия автівка підірвалася на міні в прикордонні Чернігівщини, повернувся на роботу

38-річний електромонтер Максим Чередниченко, один з двох енергетиків, чия автівка підірвалася на міні в прикордонні 15 квітня, вийшов на роботу. 28 травня чоловік вперше виїхав на зміну на новій машині.

 

Про це повідомляє АТ «Чернігівобленерго» на своїй сторінці у Facebook.

 

Відчуття у свій перший робочий день описує так:

 

«Відчуття поки що незрозумілі. Наче і страху немає, але хто знає, як воно буде безпосередньо на місцях виконання робіт. Бо, як би того не хотів, але й досі постійно згадуєш той день і аналізуєш. Ще тоді, коли ми тільки-но вибралися з палаючої машини і чекали на «швидку», усе прокручував в голові, як воно так сталося, що могли зробити по-іншому, що було б, якби машина впала на інший бік чи ми обоє втратили свідомість. Річ у тому, що за два місяці до того я вже працював на цій ділянці. Щоправда, конкретно до того місця, де підірвалася наша машина, не дійшов буквально кількох прольотів лінії. Тоді ми приїжджали іншою машиною. Доїхали до місця призначення, увімкнули роз’єднувач і повернулися назад. Поряд лісники валили дерева. Все було добре. А тут… У лікарні в одній палаті зі мною лежав військовий із третьою контузією, то він розповідав, як на таких мінах підривалися його побратими. Я вкотре переконався, ми з Володимиром – справжні щасливчики!»

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПІДРИВ АВТІВКИ З ЕНЕРГЕТИКАМИ В ПРИКОРДОННІ ЧЕРНІГІВЩИНИ: ЛІКАРІ РОЗПОВІЛИ ПРО СТАН ТРАВМОВАНИХ. ФОТО

 

Лікарі діагностували у Максима мінно-вибухову травму, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та садна голови. Наслідки травм чоловік досі відчуває:

 

«Наслідки мінно-вибухової травми я періодично відчуваю і зараз. Наче все добре, та час від часу починає різко дзвеніти та паморочитись у голові, однак, порівняно з тим, що могло б бути, то вже дрібниці», – розповідає Максим.

 

Щодо його напарника, Володимира Фещенка, то його лікування трохи затягнулося, однак, «бажання дарувати людям світло» чоловіка не покинуло, повідомляють в пресслужбі

 

Нагадаємо, 15 квітня о 5:50 машина цієї оперативно-виїзної бригади підірвалася на міні між селами Вербівка та Аткильня Добрянської ТГ. В результаті підриву автомобіль згорів, а енергетики отримали травми різного ступеню тяжкості.

 

Фото – АТ «Чернігівобленерго».

 

Источник

Related Posts