Війна

Данія та Норвегія не проти завдання ударів по Росії західною зброєю, яку отримує Україна

Український військовослужбовець сидить на гаубиці, Донецька область, Україна, 11 березня 2024 року. REUTERS/Oleksandr Ratushniak

Данія не проти ударів по території Росії озброєнням, яке вона надає Україні у межах військової допомоги. У Норвегії також заявили, що ЗСУ мають право бити по російських об'єктах.

Про це глава МЗС Данії Ларс Локке Расмуссен заявив журналістам в Брюсселі перед зустріччю міністрів закордонних справ.

"Коротка відповідь — так. І ця позиція не нова. Це частина допомоги. Коли ми обговорювали це з нашим комітетом у закордонних справах у данському парламенті, ми з самого початку ясно дали зрозуміти, що можлива атака військових об’єктів на території агресора є частиною самооборони", — пояснив Расмуссен.

Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде в інтерв'ю NRK також заявив, що, на його думку, Україна повинна мати право бити по території РФ західною зброєю.

"Ми вважаємо, що Україна має кристально чисте право згідно з міжнародним правом атакувати РФ у межах захисту своєї території. Тому ми принципово вважаємо, що також може застосувати зброю, яку вона отримала від західних країн, проти російських військових об’єктів", — сказав він.

Ейде додав, що Україна повинна вести війну "у спосіб, який буде найбільш ефективним для них".

Related Posts