Новини футболу

Рух не відправить частину гравців до молодіжної збірної на товариський турнір, але дозволив їм виступити на Олімпіаді-2024

Рух не відправить частину гравців до молодіжної збірної на товариський турнір, але дозволив їм виступити на Олімпіаді-2024

Рух, фото – facebook.com/ruhlviv

Рух офіційно оголосив, що клуб не відпустив частину гравців до молодіжної збірної України на товариський турнір у Тулоні. Усі футболісти львів’ян, яких вирішать викликати на Олімпійські ігри-2024, прибудуть до олімпійської команди.

“Українська асоціація футболу надіслала лист про виклик футболістів нашого клубу не на Олімпійські ігри, а для участі у товариському турнірі, який відбудеться у французькому Тулоні. Тренерський та медичний штаб ФК Рух спільно з гравцями прийняли рішення не брати участь саме у товариському турнірі, враховуючи важкий та виснажливий сезон для футболістів нашого клубу, які догравали чемпіонат з пошкодженнями. У гравців, для більшості з яких це був перший повноцінний сезон в УПЛ, накопичилась втома та є великий ризик отримання більш складних травм”.

“Це рішення заздалегідь, за тиждень до заключного туру регулярного чемпіонату УПЛ, було донесено та узгоджено з головним тренером олімпійської збірної України Русланом Ротанем і його тренерським штабом”.

“Також клуб зазначив, що готовий відпустити до лав олімпійської збірної для участі в товариському турнірі півзахисника Олега Федора та захисника Дениса Слюсаря, які мали менше ігрової практики та перебувають в хороших кондиціях. На жаль, в останньому матчі чемпіонату Денис Слюсар зазнав пошкодження і потребує подальшого лікування”.

“перед початком Олімпійських ігор у збірної України запланований підготовчий тренувальний збір, який розпочнеться на початку липня. Футбольний клуб Рух готовий делегувати своїх гравців до олімпійської збірної для участі в НТЗ та Олімпійських іграх, якщо ці футболісти будуть потрібні збірній України”.

“Важливо, щоб до історичних ОІ гравці нашого клубу залікували усі травми, відновились психологічно та у повній бойовій готовності захищали честь нашої держави на Олімпійських іграх у Парижі”.

Читайте також: Рух увійшов до ТОП-10 клубів світу за кадровим потенціалом

Влітку 2024 року Україна вперше візьме участь в Олімпійському футбольному турнірі. Путівку до Парижа команда Руслана Ротаня виборола минулого року, вийшовши до півфіналу молодіжного чемпіонату Європи. Збірна зіграє на Олімпіаді-2024 з Аргентиною, Марокко та Іраком. У першому турі підопічні Ротаня зустрінуться із азіатською збірною 24 липня.

Джерело

Related Posts