Автоновини

Про них мріяли всі: які авто вважали найкращими в СРСР (ФОТО)

СРСР не міг похвалитися різноманіттям автомобільної промисловості. Всі їздили на однакових авто, а покупка нового транспортного засобу була дуже важливою подією у житті.

Хоча більшість радянських авто не могли конкурувати з західними аналогами, про них все одно мріяли громадяни союзу.

Список цих транспортних засобів підготував OBOZ.UA.

ЗАЗ-968

ЗАЗ-968, або “Запорожець”, був символом доступності та надійності.

Цей автомобіль став улюбленцем радянських родин завдяки своїй низькій ціні, однак щоб придбати його все одно потрібно було відстояти багатомісячну чергу.

ЗАЗ-968 мав двигун V4 потужністю всього 40 кінських сил, що за сучасними мірками небагато.

Місця всередині машини було достатньо для того, щоб там вмістилося кілька людей.

Москвич-412

Москвич-412 виділявся своєю потужністю та комфортом, унікальними для тих часів. Він був оснащений двигуном на 72 кінські сили та механічною коробкою передач.

Автомобіль був настільки популярним, що використовувався навіть у світових змаганнях з ралі, що додавало йому престижності.

ГАЗ-24 “Волга”

ГАЗ-24 “Волга” вважалася елітним автомобілем завдяки своїм технічним характеристикам і високій ціні, яка була недосяжною для багатьох громадян.

Модель була доволі швидкою, надійною та мала потужний двигун на 95 кінських сил.

Висока вартість окупалася завдяки чудовим технічним характеристикам, тому ГАЗ-24 був мрією багатьох радянських автомобілістів.

ВАЗ-2121

ВАЗ-2121 – це позашляховик, який мав велику популярність серед мешканців сільської місцевості завдяки гарній прохідності.

Він просторий, має комфортний інтер’єр, потужний мотор об’ємом 1,6 літра та повний привод.

АЗЛК-2141

АЗЛК-2141, відомий також як “Москвич-2141”, виділявся своїм футуристичним дизайном і стильним на той час зовнішнім виглядом.

На відміну від традиційних седанів, ця модель була справжнім хетчбеком, що було новинкою для СРСР.

Іж-2715

Іж-2715, хоча і був створений на базі “Москвича”, став унікальним автомобілем завдяки своїй вантажопідйомності та надійності.

Цей автомобіль використовувався переважно для перевезення вантажів, але його стильний дизайн і хороші технічні характеристики зробили його мрією багатьох родин.

ВАЗ-2106

ВАЗ-2106, один з найпотужніших автомобілів свого часу, був оснащений двигуном на 80 кінських сил, що дозволяло йому розвивати значну швидкість.

Цей автомобіль залишався у виробництві до 2005 року, і навіть сьогодні його можна побачити на дорогах. Попри свій вік, він досі має популярність завдяки низькій ціні.

ГАЗ-13 “Чайка”

ГАЗ-13 “Чайка” був символом розкоші та влади в Радянському Союзі.

Related Posts