Новини Івано-Франківськ

На Житомирщині пріоритетом залишається розвиток прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу

Збільшити кількість патронатних сімей покликаний проєкт «Родина для кожної дитини — розвиток сімейного патронату», презентація якого відбулась у 21 області України.

Житомирщина активно долучилася до проєкту.

Так, упродовж 2023 року створено 9 дитячих будинків сімейного типу, 14 прийомних сімей, влаштовано 82 дитини. Уже у поточному році створено 2 прийомних сім’ї та влаштовано 23 дитини.

Загалом на Житомирщині на сьогодні функціонує 67 дитячих будинків сімейного типу та 132 прийомних сім’ї, до яких влаштовано 709 вихованців.

Відео дня

Даний проєкт реалізується в 11 громадах області: Житомирській, Звягельській, Андрушівській, Баранівській, Хорошівській, Радомишльській, Малинській, Брусилівській, Краснопільській, Чоповицькій та Пулинській.

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Зазначимо, що в квітні 2024 року було підписано договір про партнерство між ЮНІСЕФ та 11 громадами Житомирщини, який стане фундаментом для підтримки розвитку сімейних форм виховання.

Джерело

Related Posts