Новини

Черкаський недоброчесний суддя Бородійчук прагне «сплигнути» у відставку

Черкаський недоброчесний суддя Бородійчук прагне «сплигнути» у відставку

   Центр Протидії Корупції, офіційна сторінка ФБ.

   На фото – заступник голови Черкаського апеляційного суду Володимир Бородійчук. Його відсторонили від здійснення правосуддя, а невдовзі можуть звільнити.

    За що вирішили покарати суддю? В листопаді 2023 року поліція зупинила Toyota Land Cruiser Prado, за кермом якого був Бородійчук.

Поряд з ним перебувала суддя Звенигородського суду Черкаської області Дарʼя Сакун, яка є власницею автівки.

   З відео, яке продемонстрували під час засідання ВРП, помітно, як суддя не хотів надавати документи, які посвідчують його особу. Окрім того, він відмовлявся пройти огляд на стан спʼяніння.

    Кілька місяців тому Черкаський суд визнав Бородійчука винним та оштрафував на 17 тисяч грн з позбавленням водійських прав строком на рік.

   Автомайдан нагадує, що Бородійчук після того інциденту подав заяву до ВРП з проханням відпустити його… у почесну відставку з довічним утриманням.

Раніше недоброчесні судді часто використовували цей прийом, щоб уникнути звільнення без виплат. Втім, не цього разу. Розгляд заяви Бородійчука зупинили до завершення дисциплінарної справи.

   Подання про звільнення судді ухвалила Третя Дисциплінарна палата ВРП. Таку пропозицію озвучив доповідач Олег Кандзюба. Його одноголосно підтримали Дмитро Лукʼянов, Ольга Попікова, Олександр Сасевич та Інна Плахтій.

   Втім, остаточне рішення ухвалить ВРП у повному складі.

Додамо, що Бородійчук за 2023 рік отримав майже 2,8 млн грн заробітної плати. Він володіє квартирою та будинком. Власницею ще двох квартир є донька судді.

Related Posts