Новини Харків

Росіян затисли на кількох вулицях Вовчанська, просування немає

Ворог шостий день намагається наступати на місто.

На півночі міста тривають бої, проте наразі ЗСУ контролюють більшу частину Вовчанська.

В українському інформаційному просторі розповсюджують інформацію про начебто повне захоплення росіянами міста Вовчанськ на півночі Харківщини. Це фейкові повідомлення: ворог не може пройти далі кількох вулиці на околиці, у районі м’ясокомбінату та ліцею.

“Більша частина Вовчанська залишається під контролем Сил оборони України. Відповідно, сьогоднішня інформація про окупацію росіянами Вовчанська не відповідає дійсності. Довіряйте тільки верифікованим джерелам інформації”, — зазначили у Центрі протидії дезінформації.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, станом на 16:30 на Харківському напрямку зафіксовано чотири бойових зіткнення. Окупанти намагаються потіснити українських захисників у районі Вовчанська, однак їм цього не вдається. Українські військові продовжують прочісувати околицю міста, аби виявити ворога.

“Наші воїни дають відсіч, ведуть вогонь на ураження, а в місті продовжують прочісувати північно-західну околицю. Повторно завдав авіаційних ударів в районах Липців та Малої Данилівки, а також використав авіацію для ударів по районах Волохівки та Земляного Яру”, — розповіли у Генштабі.

Як писав UA-NEWS.in.ua, в Інституті вивчення війни зазначили, що Росія сповільнила темп наступу на півночі Харківщини. Імовірно, це пов’язано з використанням нею нової тактики та великими втратами. Ворог хоче об’єднати плацдарми у селі Липці та місті Вовчанськ, аби створити “буферну зону”. Наразі це видається більш вірогідним, ніж просування ворога углиб Харківщини.

Джерело

Related Posts