Новини Житомир

На Звягельщині екоінспектори виявили незаконну порубку більш ніж пів тисячі дерев

На телефонну «гарячу лінію» Інспекції 11 березня 2024 року надійшло звернення щодо вирізування дерев, ймовірно, без дозвільних документів в напрямку від села Рихальське до села Стара Гута Звягельського району Житомирської області.

Спеціалісти Державна екологічна інспекція Поліського округу здійснили виїзд на місце. В ході обстеження на вказаній земельній ділянці виявлено факт порубки 523 дерев різних порід.

Земельна ділянка, на якій виявили порубку, є несформованою та знаходиться в межах населеного пункту с. Рихальське Звягельського району Житомирської області.

Інспекцією проведено обрахунок шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу порубкою дерев, здійсненою невідомими особами у межах населеного пункту с. Рихальське.

Відео дня

Її розмір становить 427 236,5 грн.

Матеріали за результатом проведеного обстеження скеровано на адресу Слідчого управління ГУНП в Житомирській області для вжиття заходів в межах повноважень щодо встановлення осіб, які здійснили порубку дерев та притягнення їх до відповідальності згідно законодавства.

 

Джерело

Related Posts