Uncategorized

Графіки не діють: у Дніпрі та області другий вечір поспіль ввели екстрені відключення світла

Графіки не діють: у Дніпрі та області другий вечір поспіль ввели екстрені відключення світла

У Дніпропетровській області вимикають електроенергію ввечері 15 травня

У середу, 15 травня, у Дніпропетровській області другий вечір поспіль діють екстрені відключення електроенергії. Аналогічно вимкнення побутових та промислових споживачів відбуваються по всій Україні. Обмеження, які в «Укренерго» назвали контрольованими аварійними, запровадили з 19:25 до 22:00.

З четверга, 16 травня, діятимуть по країні вже графіки погодинних відключень (ГПВ). Про це Інформатор повідомляє із посиланням на публікацію «Укренерго».

«З 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження – графіки погодинних відключень (ГПВ). Це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною.

Диспетчерський центр «Укренерго» вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону. Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження споживання у вашому регіоні, можна буде в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.  

Причина обмежень – збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених росією по українській енергосистемі з 22 березня. Обсяг обмежень розподілений рівномірно між всіма регіонами. Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури не обмежується», – зазначили в «Укренерго».

Підтвердили інформацію, що 15 травня графіки не діють, і у ДТЕК “Дніпровські електромережі” та YASNO. Людей закликали економити електроенергію.

“У Дніпропетровській області знову діють екстрені відключення світла. Це спричинено значним дефіцитом електроенергії в енергосистемі країни внаслідок російських атак та зростанням споживання світла через зниження температури. За таких умов, графіки cтабілізаційних відключень, що розміщені на нашому сайті, не діють”, – повідомили у ДТЕК “Дніпровські електромережі”. 

“На жаль, графіків не існує, бо відключення не планові і вони необхідні для термінового балансування енергосистеми.

Будь ласка, наберіться терпіння. Всі енергетики працюють в режимі нон-стоп, щоб якнайшвидше повернути світло”, – розповіли у YASNO.

Раніше ми також повідомляли, що з вечора 14 травня по Україні розпочалися аварійні відключення електроенергії. У ДТЕК та YASNO при цьому зазначили. що жодні графіки та черги в таких випадках не діють. Голова ж “Укренерго” розповів, що складна ситуація з відключеннями триватиме як влітку, так і взимку. Крім того, у Кабміні зазначили, що тарифи на світло залишаться незмінними щонайменше до кінця травня. 

Related Posts