Новини Харків

“Вовчанськ перетворюють на Бахмут” — Нацполіція

Окупанти знищили місто за останні три дні більше, ніж за останні два роки.

Окупанти підступили до околиць міста і розстрілюють його з РСЗВ, артилерії та закидають КАБами.

Четверту добу триває контрнаступ росіян на Вовчанському та Липецькому напрямках. Місто Вовчанськ, до якого російська армія просунулася впритул, руйнують цілодобово. Росіяни полюють на поліцію, співробітників ДСНС, медиків. У місті закриті усі адміністративні будівлі, магазини, ринок, триває евакуація цивільного населення. Із 3000 людей, які залишалися у місті на ранок 10 травня, залишилося близько п’ятисот.

“Обстрілюють Вовчанськ, тільки за ніч близько дев’яти КАБів прилетіло по місту. В околицях міста продовжуються стрілецькі бої. Тому ми рекомендуємо всім місцевим мешканцям виїжджати. Можна вивезти тварин та деякі речі”, — повідомив в ефірі “Українського радіо Харків” начальник ГУ Нацполіції Харківщини Володимир Тимошко.

У поліції просять виїжджати усіх мешканців міста, для цього можна телефонувати на номер “102” або виходити на вулиці, де зазвичай триває евакуація.  У місті є проблеми зі зв’язком, але можна додзвонитися. Сьогодні, наприклад, вдалося евакуювати людина за 300-400 метрів від місця бою.

У місті пошкоджені приватні будинки, адмінбудівлі, багатоповерхівки, підприємства, розбитий центр.

 

“Місто дуже зруйноване. За ці три дні постраждало, як не постраждало з 2022 року. Вовчанськ у якомусь сенсі перетворюється на Бахмут чи Мар’їнку”, — сказав Тимошко.

Поліція закликає жителів Вовчанська та громада виїжджати, бо обстріли не вщухають.

Нагадаємо, зранку 10 травня російська армія прорвала оборону на Харківщині на двох напрямках – Вовчанському та Липецькому. Неподалік Вовчанська окупанти зайняли прикордонні села Гатище та Плетенівка, тривають бої поблизу Огірцевого. На Липецькому напрямку вдруге окуповані Красне, Борисівка, Стрілеча, Пильна. За даними Генштабу, армію РФ вдалося зупинити. Удень 13 травня тривають бої на підході до Вовчанська та села Глибоке.

Джерело

Related Posts