Новини Харків

Ворог намагається розширити фронт на Харківщині

Третю добу росіяни намагаються просунутися на півночі Харківської області.

Бойові дії тривають на двох напрямках.

Російські окупанти проводять новий наступ у Харківській області із ночі 10 травня. За словами речника оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” Назара Волошина, військова обстановка у регіоні суттєво загострилася, вона складна, проте контрольована українською армією. Наразі тривають бої на прикордонні. Окупанти наступають на Липецькому та Вовчанському напрямках та намагаються розширити фронт. Українські військові завдають їм вогневого ураження.

“Ворог розвиває свої дії на двох напрямках — це Липці і Вовчанськ. Намагається розширити фронт. В напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ Харківської області продовжуються контрударні заходи. Ворог тут застосовує піхоту і техніку. І за інформацією Генерального штабу, станом на ранок на Харківщині здійснюється наше вогневе ураження противника із завданням зірвати його ворожий наступ та знищити окупантів. Наша оборона там розгорнута, ефективно працює по окупантах. Вживаються усі заходи проти його спроб, щоб російські окупанти не вели наступальні дії та не змогли просунутися вглиб території нашої держави. Артилерія працює, виконують завдання зі знищення противника. А там, де ворогу вдалося все ж таки просунутися, розгортаються наші резервні підрозділи”, — сказав Волошин в ефірі національного телемарафону.

За інформацією Волошина, зараз ворог проводить наступ невеликими штурмовими групами на північний захід від Липців та намагається просуватися на північ від Липців. Україна перекине на Харківщину додаткові підрозділи зі складу резерву.

Як писав UA-NEWS.in.ua, на думку американських аналітиків, Росія новим наступом намагається відтягнути українські підрозділи від інших напрямків, просунутися до Харкова на відстань, з якої долітатимуть артилерійські снаряди, створити “буферну зону” для захисту Бєлгорода та обмежити контрнаступальні дії України на Харківщині.

Джерело

Related Posts