Новини Харків

Росіяни захопили уже дев’ять сіл у Харківській області

Минулої доби тільки на Вовчанському напрямку ЗСУ відбили понад 20 штурмів.

Окупанти продовжують наступати по двох напрямках на Харківщині, намагаючись зайти у місто Вовчанськ та селище Липці.

Бої тривають у багатьох населених пунктах вздовж північного кордону області, росіяни намагаються закріпитися по лінії Плетенівка-Гатище (у напрямку Вовчанська) та Стрілеча — Красне — Пильна — Борисівка (у напрямку Липців). За даними експертів DeepState, за минулу добу ворог фактично зайняв села Мороховець, Олійникове, Зелене та продовжує рух в напрямку села Липці.

“Тривають активні бої за Лук’янці, які ворог майже повністю окупував. Кацапи намагаються закріпитися в Глибокому, здійснюються спроби просуватися піхотою, але перебувають під постійним вогнем, зокрема, FPV-дронів Сил Оборони, що значно ускладнює пересування, але, на жаль, їх це не зупиняє”, — зазначають експерти. 

Усю минулу добу тривають бої на підходах до Вовчанська та у сусідніх селах. Була інформація від військових, що ЗСУ частково вдалося відбити село Гатище, куди росіяни зайшли 10 травня. Також ворог заходить в села вздовж кордону західніше Вовчанська.

“Сьогодні московити зосередилися на спробах закріпитися на наявних рубежах для подальшого просування. Ураження з боку Сил Оборони ускладнює рух, ворог місцями перегруповується та більшу увагу зосередив на обстрілах населених пунктів, тим самим використовує можливість завести додаткові резерви”, – повідомляє DeepState.

За повідомленням Генштабу, ведуться бойові дії на напрямках Пильна — Лук’янці, Пильна — Глибоке, Пильна — Олійникове, Муром — Бугруватка. Крім того, противник проводить штурмові дії на напрямках Стрілеча — Глибоке, Олійникове — Глибоке, Оліникове — Лук’янці, Муром — Стариця, Плетенівка — Тихе. 

На Вовчанськ, зокрема, наступають до п’яти батальйонів ЗС РФ.

Нагадаємо, зранку 10 травня російська армія прорвала оборону на Харківщині на двох напрямках – Вовчанському та Липецькому. Неподалік Вовчанська окупанти зайняли прикордонні села Гатище та Плетенівка, тривають бої поблизу Огірцевого. На Липецькому напрямку вдруге окуповані Красне, Борисівка, Стрілеча, Пильна. За даними Генштабу, армію РФ вдалося зупинити. Удень 12 травня тривали бої на підході до Вовчанська та села Глибоке.

Джерело

Related Posts