Новини Харків

Окупанти понад 30 разів атакували на Харківському та Куп’янському напрямках

У Нацгвардії повідомляють про втрату кількох позицій.

Минулої доби російські військові 31 раз атакували позиції української армії на Харківському та Куп’янському напрямках.

Під час наступу на Харківському напрямку росіяни застосували авіацію. Вони штурмували позиції захисників у районах десяти населених пунктів. Також з авіації обстріляли одинадцять населених пунктів Харківщини. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

“На Харківському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 12 атак в районах населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук’янці, Гатище, Плетенівка, Пильна, Вовчанськ, Бугруватка Харківської області. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Вільча, Липці, Лиман, Ізбицьке, Веселе, Петрівка, Козача Лопань, Синельникове, Глибоке, Широке, Вовчанські Хутори Харківської області”, — розповіли у Генштабі ЗСУ.

На Куп’янському напрямку росіяни йшли у наступ 19 разів. Під атаки потрапили позиції ЗСУ біля населених пунктів Синьківка, Новоєгорівка та Іванівка у Харківській області та Стельмахівка на Луганщині (тут вони намагалися покращити тактичне положення). Крім того, з авіації ворог бив по Твердохлібовому та Сергіївці у Луганській області. Усі атаки ЗСУ відбили.

Зазначимо, пізно увечері 11 травня у Telegram-каналі загону “Гострі картузи”, які входять до складу спецпідрозділу Нацгвардії “Омега”, повідомили про те, що українські захисники відійшли з кількох позицій на півночі Харківщини, та один населений пункт росіянам вдалося окупувати. Увечері йшли бої за село Глибоке.

“Сьогодні в ході важких боїв наші оборонці були змушені відійти ще з декількох своїх позицій, ще один населений пункт сьогодні повністю відійшов під окупацію, російський контроль. Зараз, на 8 годину вечора, йдуть бої за населений пункт Глибоке, який веде до дамби Трав’янського водосховища. Зараз дуже важка ситуація із Глибоким, але наші оборонці, воїни ТрО, Kraken тримають цей населений пункт, тому віримо в перемогу. Росіяни пруть, несуть великі втрати, але наступають, наступають, наступають. І через це доводиться втрачати деякі позиції, деякі населені пункти, але саме зараз час, коли потрібно єднатися і всі м разом відбивати атаки ворога на всіх напрямках фронту”, — розповів боєць “Гострих картузів”.

Однак у Генеральному штабу ЗСУ поки не підтвердили окупацію населеного пункту на півночі Харківської області. Також про це не повідомляв начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Як писав UA-NEWS.in.ua, уночі 10 травня російські військові спробували прорвати оборону української армії та розтягнути лінію фронту у Харківській області. Вони заходили одночасно на Вовчанському та Липецькому напрямках. 

Джерело

Related Posts