Новини футболу

Аль-Хіляль достроково став чемпіоном Саудівської Аравії

Аль-Хіляль достроково став чемпіоном Саудівської Аравії

Аль-Хиляль. Фото – Getty Images

Аль-Хіляль, розгромивши на своєму полі Аль-Хазем із рахунком 4:1, за три тури до фінішу став чемпіоном Саудівської Аравії сезону 2023/24.

Команді Жорже Жезуша для оформлення титулу вистачало і нічиєї, але вона легко перевиконала це завдання. Усі голи у матчі були забиті до перерви. Дублем відзначився другий бомбардир чемпіонату Александар Митрович, ще один гол додав його співвітчизник Сергій Мілінковіч-Савич.

Разом із двома сербами чемпіонами стали такі відомі футболісти як голкіпер Яссін Буну, захисники Каліду Кулібалі та Ренан Лоді, півзахисник Рубен Невеш, а також, звісно, нападник Неймар, який продовжує відновлюватися після тяжкої травми, отриманої у жовтні минулого року.

Аль-Хіляль – рекордсмен за кількістю чемпіонських титулів у своїй країні. Цьогорічна перемога стала для столичного клубу 19-ою і четвертою за останні п’ять сезонів. Жорже Жезуш став чемпіоном у трьох різних частинах світу. Раніше він приводив до тріумфу Бенфіку (Португалія, Європа) та Фламенго (Бразилія, Америка).

Друге місце гарантував собі Аль-Наср Луїша Каштру (екс-наставника Шахтаря), за який грає найкращий бомбардир чемпіонату (33 голи) Кріштіану Роналду.

  • Чемпіонат Саудівської Аравії, 31-й тур

Аль-Хіляль – Аль-Хазем – 4:1 (4:1)

Голи: Митрович, 15, з пен., 45+3, Аль-Джувайд, 39, автогол, Мілінкович-Савич, 45+6 – Селемані, 34

Джерело

Related Posts