Новини

Львівщина збільшує площі під капустою, цибулею, огірками

Львівщина збільшує площі під капустою, цибулею, огірками

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, вирощування овочів в сезоні 2024 у господарствах усіх категорій Львівщини прогнозується на рівні площ минулого року – 43,6 тис.га.

Проте в розрізі культур наявна тенденція до збільшення площ під капустою на 2,5% та цибулею на 4,6% в порівнянні до площ минулого року.  
У сільськогосподарських підприємствах прогнозується збільшення вирощування огірків на 14% та  цибулі на 6 %, а загальна площа вирощування всіх овочів складатиме 2 тис.га ( в межах площ сезону 2023 року).
На думку директорки департаменту Тетяни Гетьман, основні гравці на ринку овочів  – це населення, де вирощується 96% продукції.
Площі основних овочевих культур і в комерційному секторі, і в населення суттєво не змінились, оскільки в плані попиту/пропозиції овочів, зокрема основного «борщового» набору ситуація на ринку стабілізувалась.
Департамент інформує, що наразі посіяно в господарствах Львівщини овочів 44% до прогнозу.
У сільськогосподарських підприємствах всіх овочів посіяно близько 20% від загальної прогнозованої площі.
Згідно технологічних термінів посіву та стабілізації сприятливих погодних умов у травні прогнозується посів помідорів, кабачків, пізніх сортів огірків і капусти.

Related Posts