Новини Кропивницький

Лучани можуть підтримати родину загиблого захисника Олександра Машлая

Лучани можуть підтримати родину загиблого захисника Олександра Машлая

Олександр Машлай

Відкрили збір, щоб підтримати дружину та дітей загиблого захисника Олександра Машлая, який був активістом, пластуном та учасником «Національного альянсу».

Підтримати сімʼю можна за посиланням. Нагадаємо, захисник загинув вранці 7 травня під час виконання бойового завдання. Про це повідомили і на сторінці «Пласт на Волині», розповівши біографію воїна.

Олександр Машлай орієнтовно з 1993 року – пластун, новак рою «Хрущі». Згодом став пластуном юнацького гуртка «Яструби» в 33 курені імені Уласа Самчука в Рівному. Активно брав участь у таборах, мандрівках, заходах. Склав пластову присягу. Пластував орієнтовно до 1998 року.

Навчався у Гощанській гімназії, вищу освіту здобував у Національному університеті водного господарства та природокористування. Закінчив його в 2004 році. Активний в громадсько-політичному житті на Рівненщині та Волині. Дійсний член «Молодіжного Націоналістичного Конґресу». В 2004 році співкоординатор громадянської кампанії «ПОРА» («чорна») на Рівненщині. З 2005 року – член громадської організації «Національний Альянс» та головний редактор громадсько-політичного видання «Правий Поступ». Організатор та співорганізатор патріотичних молодіжних таборів, теренових ігор та заходів. В 2005 році спільно з побратимами з «Національного Альянсу» брав участь в опозиційній акції «Чорнобильській шлях» в Мінську, де був затриманий та засуджений на 10 діб арешту.

В 2006-2007 роках проходив строкову службу начальником радіостанції в лавах Збройних сил України.

Одружився 5 жовтня 2008 року з громадською активісткою з Луцька, учасницею «Національного Альянсу» Валентиною Глущук. Відтоді перебрався на постійне проживання до Луцька. В подружжя народилися сини Богдан та Орест, які стали активними пластунами.

Співорганізатор та постійний член оргкомітету фестивалю «Бандерштат» в Луцьку.

З початку повномасштабного російського вторгнення зголосився до війська. На фронті – молодший сержант у складі 25 окремого штурмового батальйону 47 окремої механізованої бригади «Маґура» Збройних Сил України, де займався забезпеченням звʼязку. Був автором-розробником шеврону свого батальйону. Влітку 2023 брав участь у наступі під Роботино на Запоріжжі. З жовтня 2023 діяв в обороні Авдіївського коксохімічного заводу.

Загинув під час бойового завдання поблизу селища Желанне, Очеретинської селищної громади Покровського району Донецької області.

Лучани можуть підтримати родину загиблого захисника Олександра Машлая

 

Related Posts